2011. május 17., kedd

A másik lány (The New Daughter)

Nagyon jó! Horror szerűség Kevin Costnerrel. Lassan indulnak be az igazi izgalmak, de megéri kivárni, és még a hozzám hasonló gyengébb idegzetűeknek is belefér. Rá is térek a történetre, ami viszonylag egyedinek mondható, ezért külön plusszpont jár...ritkaság.
K.C. két gyerekével új helyre költözik, egy városon kívül eső nagy házba. A gyerekek elindulnak felfedezni a környéket, és a lánya talál a háztól nem messze egy buckát. Onnantól különös dolgok történnek éjszaka: hangok a tetőről, sáros lábnyomok a házban, furcsa csípések a lány testén, aki gyakran eltűnik az erdőben, és nagyon furcsa, amikor visszajön. Később egyre jobban eldurvul a helyzet, az apa nyomozni kezd, és kiderül, hogy a buckának van köze mindehhez, ami alatt különös lények tanyáznak.
Egy valami van a filmmel kapcsolatban, amiért nagyon nagy kár! A vége!!! Ugyanis az nincs neki!!! De pont a legizgalmasabb résznél szakították meg. Nem szoktam lelőni a poénokat általában, de ezt egyszerűen muszáj részletesen leírnom, mert annyira fel vagyok háborodva, hogy nem bírom ki. És egyben egy figyelmeztetés azoknak is, aki arra adják a fejüket hogy megnézik: lényegében elmarad az orgazmus, a végén már nem kell izgulni annyira!
Tehát a lények elrabolják a lányt, és elviszik a bucka alá. Az apa utánamegy, kimenti, és azon ügyködik, hogy felrobbantsa a helyet (esetlegesen a lányával együtt? ez sem derül ki), mert máshogy nem lehet véget vetni a dolognak. Ekkor félbeszakad a képsor, és a kisfiút mutatják háttérben a házzal, amint megy a tűz felé, és az apját szólongatja. A ház faláról, meg oldalról lények kúsznak a gyerek mögött, és a tűz irányából megjelenik egy emberi árny. És ez a vége! De ez mégis mi??? Oké, hogy ilyenkor ezt a fantáziára bízzák, de azért ennél egy fokkal egyértelműbb szokott lenni, meg akkor is. Eleve nem szeretem az ilyen nyitott befejezést, de ennél különösen bosszantó, pont az izgalmak miatt.
Ezt leszámítva nagyon jó! De tényleg! ajánlom annak, aki vágyik egy kis újfajta borzongásra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése